Årets Julelunsj for ungdom ble gjennomført fredag 21. desember

fra kommunens julelunsj for ungdom - Klikk for stort bilde Tradisjonen tro inviterte Lurøy kommune ved ordfører Carl Einar Isachsen ungdommer i alderen 16-24 år til Julelunsj, som i år var på Oscarbrygga. I underkant av 40 ungdommer bosatt i Lurøy deltok på arrangementet.

Først på programmet møtte vi Sophie Elise Isachsen som fortalte om hvordan hun har opplevd å gå "Fra ukjent til kjent - Hvordan stå i det?". Hun har hatt egen blogg i flere år, har skrevet to bøker og vært med i ulike TV program. Sophie Elise fortalte om mobbing i barne- og ungdomstiden, om ensomhet og om sin karriere som blogger. Hun opplever ofte å få stygge kommentarer på innlegg hun poster på sosiale medier. I følge henne er det de yngste og de eldste leserne som er verst. Hun syns det er vanskelig å forstå hvordan godt voksne mennesker kan skrive så stygge i kommentarfeltet som det de gjør. Sophie Elise sa at for henne var det likevel mye verre å bli mobbet på skolen av sine klassekamerater, enn å bli mobbet på nett av ukjente mennesker. Etter foredraget åpnet hun for spørsmål fra publikum. Mange ønsket også å ta selfie sammen med sitt «forbilde», som også er tittelen på hennes første bok.

I pausen spilte Eivind Mikalsen låter fra sitt debutalbum, «Så mange ord». Det var et knippe stemningsfulle sanger med nordnorsk tekst.

fra kommunens julelunsj for ungdom - Klikk for stort bilde fra kommunens julelunsj for ungdom - Klikk for stort bilde

I år hadde vi også fått våre politikere på banen for å dele sine synspunkter om hvordan de mener fremtidens Lurøy skal være. Torbjørg Nordås (KrF), Morten Olsen (Ap), Hermann Olvik (H), Nina Bentzen (SP), Carl Einar Isachsen (ordfører SP). Kystpartiet, Venstre og FrP var også invitert, men hadde ikke mulighet til å delta. Politikerne fikk 5 minutter hver til å presentere sin politikk. Deretter ble det åpnet for debatt.Etter innlegg og debatt ble det servert deilig julelunsj med både varme og kalde retter.

fra kommunens julelunsj for ungdom - Klikk for stort bilde Etter lunsj hadde ordføreren en oppsummering og blikk på Lurøy der ungdommene ble oppfordret til å finne ledige stillinger på kommunens facebookside; Ledige stillinger i Lurøy.

Sveinung Huka Johannessen gikk av med seieren i kahoot og ble kåret til Lurøys lure. Han fikk overrakt en gave bestående av en samling lokale produkter fra LurøyKlikk for stort bilde

Arrangørene vil gjerne takke ungdom som deltakere, politikere og Sophie Elise for bidrag til årets arrangementet!