Totalt var det omtrent 200 personer som deltok på folkemøtene.
Hvert folkemøte hadde en varighet på 2 timer og ble gjennomført på kveldstid i perioden april–mai 2024. Den første halvparten av møtet inneholdt informasjon om planprosessen for samfunnsplanen og en introduksjon til Liv Laga-prosjektet. Deretter fulgte en arbeidsøkt på ca. 1 time, etterfulgt av diskusjon og deling av funn i plenum.
Arbeidsøkten fokuserte på to temaer: «Bolig- og bomuligheter (som hadde en direkte kobling til Liv Laga-prosjektet) og rullerende temaer som oppvekst, helse- og omsorg og næring. Deltakerne jobbet både individuelt og i grupper.
For å identifisere temaene de skulle jobbe med på folkemøtene, ble det i spørreundersøkelse (utført tidligere i vår) stilt følgende spørsmål: «Hva er de 5 viktigste områder for deg».
Resultatene viser de de følgende 5 viktigste områdene (arrangert fra viktigst til minst viktigst):
1. Samferdsel
2. Oppvekst
3. Helse- og omsorg
4. *Bo- og bomuligheter
5. Næring
*«Bolig- og bomuligheter».
Selv om samferdsel var et tema som skaper stort engasjement blant befolkning i Lurøy, ble det ikke inkludert som et eget tema på folkemøtene. Tema samferdsel ble ansett som godt kartlagt, og det var ønskelig å fokusere på andre temaer. Likevel kunne deltakerne naturligvis trekke inn samferdsel eller andre relevante temaer i både individuelle og gruppeoppgaver, da alle disse områdene henger sammen.
Arbeidsøkten:
I forkant av arbeidsøkten ble deltakere delt opp i grupper og tildelt et tema/området. Her skulle hver deltaker skrive ned på et A4 ark og for seg selv, alle delområder eller punkter innenfor gitt tema, som trengte forbedring. De skulle videre, fortsatt for seg selv, rangere de 3 viktigste delområdene for dem.
Videre skulle de dele de 3 viktigste delområdene med sin egen gruppe. Alle deltakerne skulle dele sine egne punkter, og de skulle sammen bli enige om de 3 viktigste delområdene de ønsket å jobbe videre med i gruppen sin.
Siste del av arbeidsøkten skulle gruppene ta i bruk verktøyet SWOT-analyse. Her skulle de utføre en SWOT-analyse på de valgte delområdene.
Dokumenter:
Noen innspill